Arxiu d'etiquetes: cova

Monestir de Poblet

Afegida la ruta recomanada per visitar el monestir de Poblet i Montblanc

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l’orde del Cister fundat l’any 1150. Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa. Habitat per una comunitat de monjos.

En aquesta ruta també es recomana visitar la Cova Major de l’Espluga de Francolí, té un riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món i una de les poques que s’estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà al llarg de 3.590 m. de corredors. Està habilitada com a museu.

A l’Espluga de Francolí es poden trobar llocs per dinar, així com a Montblanc, capital de la Conca de Barberà que, a part de les muralles, té el nucli antic que fou declarat Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947. A Montblanc també es pot visitar: l’església de Sant Miquel, el call jueu, l’església de Santa Maria, el convent de Sant Francesc, el convent i Santuari de la Serra, el Mercè, i l’hospital-església de Sant Bartomeu i de Santa Magdalena. (Fonts: Viquipèdia)

Per veure el trajecte de la ruta, temps previst de conducció i kilòmetres aproximats feu clic a l’enllaç: Ruta de Poblet