Arxiu de la categoria: Rutes

Camí del Rec - La Selva del Camp - Baix Camp

Descobreix el Camí del Rec de la Selva del Camp: Una Excursió per a Totes les Edats i Plena d’Història

Benvinguts al blog del Mas de Serra! Avui us portem una recomanació especial per als amants de la natura i la història: el Camí del Rec de la Selva del Camp.

El Camí del Rec és una ruta històrica que recorre l’antic canal d’aigua, o rec, que servia per a l’irrigació dels camps i l’abastament d’aigua al poble i als molins de la Selva del Camp. Aquesta ruta, envoltada de natura, és una excel·lent opció per a una excursió a peu, ja que no està permesa la circulació de bicicletes.

Començant al poble de la Selva del Camp, un lloc ric en patrimoni cultural i històric, el camí us portarà a través de paisatges verds i tranquils, on podreu gaudir de la bellesa de la natura i la tranquil·litat de l’entorn. Al llarg del recorregut, trobareu diversos punts d’interès històric, com ara antics molins, una resclosa i el Pont Alt.

Els antics molins són un testimoni del passat industrial de la zona, quan l’aigua del rec era utilitzada per a moure les seves rodes. La resclosa, per la seva banda, és una estructura que servia per a regular el flux d’aigua del rec. Finalment, el Pont Alt és una construcció de pedra que permetia el pas de l’aigua del rec per sobre d’altres vies d’aigua.

El Camí del Rec de la Selva del Camp és una oportunitat única per a descobrir una part important de la història de la nostra regió, al mateix temps que es gaudeix de l’aire lliure i es fa exercici. Us recomanem que us prepareu adequadament per a l’excursió, amb calçat còmode i aigua, i que respecteu sempre l’entorn natural.

Des del Mas de Serra, us animem a descobrir aquesta i altres rutes properes al Mas. El nostre compromís amb el turisme de qualitat i sostenible ens porta a recomanar-vos activitats que us permetin gaudir de la nostra terra de la manera més respectuosa possible.

Esperem que gaudiu del Camí del Rec de la Selva del Camp i que aquesta excursió accessible us permeti descobrir una nova faceta del Camp de Tarragona. Fins aviat!

Monestir de Poblet

Afegida la ruta recomanada per visitar el monestir de Poblet i Montblanc

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l’orde del Cister fundat l’any 1150. Constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa. Habitat per una comunitat de monjos.

En aquesta ruta també es recomana visitar la Cova Major de l’Espluga de Francolí, té un riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món i una de les poques que s’estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà al llarg de 3.590 m. de corredors. Està habilitada com a museu.

A l’Espluga de Francolí es poden trobar llocs per dinar, així com a Montblanc, capital de la Conca de Barberà que, a part de les muralles, té el nucli antic que fou declarat Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947. A Montblanc també es pot visitar: l’església de Sant Miquel, el call jueu, l’església de Santa Maria, el convent de Sant Francesc, el convent i Santuari de la Serra, el Mercè, i l’hospital-església de Sant Bartomeu i de Santa Magdalena. (Fonts: Viquipèdia)

Per veure el trajecte de la ruta, temps previst de conducció i kilòmetres aproximats feu clic a l’enllaç: Ruta de Poblet